Irsk musik uden grænser

Traditionel irsk musik har gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger, knopskud og spirer over hele verden. Nu er den et globalt fænomen som står i fuldt flor, og det er denne lyslevende musiktradition, Tradish skriver sig ind i. Siden bandet blev dannet i 2009, har de optrådt på hundredvis af scener på tværs af Europa. De har mødt og genset et publikum der værdsætter den åbne og personlige tilgang til den traditionelle irske musik som Tradish står for: en spændende og livsbekræftende blanding af det gamle og det nye, fortid og nutid, med en stærk forankring og respekt for rødderne.

Med det forrige album Roots & Shoots høstede Tradish begejstrede anmeldelser tværs over Europa, og bandet blev valgt som ét af 10 bands til at repræsentere Danmark i musik-eksportprojektet “Danish Roots – Growing in the World”.

Det seneste album, Handmade Tales, er en samling af 15 håndlavede numre udført på håndlavede akustiske instrumenter – 15 fortællinger med hver sin historie. Det er et destillat af bandets helt specielle lyd, hvor deres egne kompositioner væver sig sammen med irske traditionelle musik: Tre stemmer og seks hænder, som spiller på instrumenter håndbygget af træ, strenge og gedeskind. I øvrigt er der på dette album, foruden den stærke irske indflydelse, også hentet inspiration fra Nordatlanten. I forbindelse med turnéer til Grønland har bandet ladet sig inspirere af den grønlandske sangtradition. Sangen ”Nuilersup Qilaap Seequinersuata” blev således en fast del af koncertrepertoiret og er at finde på Handmade tales. Tradish følger udgivelsen af Handmade tales op med koncerter, festivaler og workshops i både ind- og udland.

Tradish er:
John Pilkington: vokal, guitar, bouzouki
Louise Ring Vangsgaard: violin, viola, vokal
Brian Woetmann: bodhrán, percussion, mandolin, vokal, step

 

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)