Sidste Udkald er et seks mand stort dansksproget orkester med base på Mols. Med en blanding af folk, country og soul danner deres akustiske lydbillede rammerne for sanger Snorre Ralund’s intense vokal. Tekstuniverset byder på personlige og hudløst ærlige fortællinger, og råber samtidig lytteren op med sarkastiske og skarpe stikpiller til det samfund vi lever i.

Akkompagneret af en dynamisk rytmegruppe leverer bandet håndspillede og levende kompositioner – både på scenen og i studiet. Inspirationen er heltet i blandt andre C.V. Jørgensens og Allan Olsens danske sangskrivertradition, tilføjet drømmende folk/bluegrass-elementer a la Daniel Lanois.

Sidste Udkald fik sin livedebut i sommeren 2020 med to udsolgte koncerter på det lokale spillested Sølballegaard på Mols, og fik store roser med på vejen fra de fremmødte koncertgæster. Selv udtalte bookeren om koncerterne: ”Sidste Udkald har så meget på hjerte, så mange fine melodier, så dygtige musikere.” Siden da har orkestret arbejdet på debutalbummet med titlen ‘Midt i Ingenting’. Hele pladen er indspillet live i guitarist og producer Jens Moss Thorsen’s lydstudie. Derudover har bandet sluppet tre liveindspillede sange løs på YouTube, Facebook og Instagram: ‘Tilfreds’, ‘Nå noget andet’ og ‘Der er noget galt’.

I en tid hvor musik bliver mere og mere konstrueret, produceret og computerbaseret føler bandet et særligt behov for at sætte fokus på levende og uperfekte fremførelser af sin musik: ”Musikken skal leve i nuet. Den dynamik og intensitet der ligger i det akustiske og spillede udtryk vil vi gerne bringe tilbage i folks bevidsthed som noget værdifuldt. Vi har en simpel og relativt traditionel tilgang til sangskrivning, hvor Snorres tekstunivers definerer det personlige udtryk.” lyder det fra de seks bandmedlemmer.

Besætning:

Snorre Ralund – Vokal / Guitar
Jens Moss Thorsen – Guitar / Dobro / Lap steel
Nikolaj Engrob – Tangenter
Thomas Hagge – Kontrabas
Simon Knoblauch – Percussion
Nicolai Pape – Guitar

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)