Sidste Udkald er et seks mand stort dansksproget orkester med base på Mols. Med en blanding af folk, country og soul danner deres akustiske lydbillede rammerne for sanger Snorre Ralund’s intense vokal i et mix bandet selv kalder for ‘Mols Roots’. Tekstuniverset veksler mellem personlige og hudløst ærlige fortællinger, og råber samtidig lytteren op med sarkastiske og skarpe stikpiller til det samfund vi lever i. Akkompagneret af en dynamisk rytmegruppe leverer bandet håndspillede og levende kompositioner både på livescenen og på plade. Musikken henter inspiration i blandt andre C.V. Jørgensens og Allan Olsens danske sangskrivertradition, tilføjet drømmende bluegrass-elementer a la Daniel Lanois.

I sommeren 2021 udgav bandet deres debutalbum ‘Midt I Ingenting’ og i maj 2022 udkom EP’en ‘HYG’ som opfølger. Bandet har siden dannelsen i 2020 spillet for udsolgte sale i nærområdet på Djursland, i Aarhus, og til Politikens Litteraturpris 2022. I den forbindelse udtalte konferencieren begejstret: ”Timeren til min frysepizza giver mig stress (citat fra ”Der er noget galt”, red.), det bliver ikke sidste gang vi hører noget til Sidste Udkald.”

Pt. er Sidste Udkald i studiet hvor de arbejder på en ny plade der skal udkomme til efteråret.

I en tid hvor musik bliver mere og mere konstrueret, produceret og computerbaseret føler bandet et særligt behov for at sætte fokus på levende fremførelser af deres musik:

”Musikken skal leve i nuet. Den dynamik og intensitet der ligger i det akustiske og spillede udtryk vil vi gerne holde i hævd i folks bevidsthed som noget værdifuldt. Vores tilgang til sangskrivning er simpel, og vi forsøger med enkle virkemidler at komplimentere Snorres personlige udtryk i tekstuniverset.”

Besætning:
Snorre Ralund – Vokal / Guitar
Jens Moss Thorsen – Guitar / Dobro / Lap steel
Nikolaj Engrob – Tangenter
Thomas Hagge – Kontrabas
Simon Knoblauch – Percussion
Nicolai Pape – Guitar

mere kultur
24.05.24
TWANG
Alternativ/American Folk
175 DKK (Medlem: 135 DKK)
01.06.24
Mike Andersen m. Band
Blues/americana
250 DKK (Medlem: 200 DKK)
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)