Kom tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab. Foredragene livestreames fra Søauditorierne, Aarhus Universitet. Det er forskere som forelæser, niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.

Sære Sanser er et livestreamet foredrag med Professor i sansefysiologi Peter Teglberg Madsen, Institut for Biologi, Aarhus Universitet.
Vores opfattede virkelighed er bestemt af den hukommelse og de sanser vi er udstyret med. Hør om hvor lille en del af vores omverden vi reelt opfatter og om de sære sanser der tillader nogle dyr en virkelighedsopfattelse der er meget langt fra vores egen​.

På Kulturloft præsenterer vi i forbindelse med de livestreamede foredrag også hver gang en lokal oplægsholder – derfor titlen Livestream+

Aftenens livegæst Susanne Højlund stiller skarpt på smagssansen. Hun er lektor i antropologi ved Institut for Kultur og Samfund – Antropologi og Etnografi på Aarhus Universitet, hvor hun arbejder med emnet smag i antropologisk madforskning. Susanne Højlund er også hovedkraften og idekvinden bag det internationale symposium Creative Tastebuds, som fandt sted første gang på Aarhus Teater i september 2017, og i august 2021 afholdes på Maltfabrikken i Ebeltoft, denne gang med fokus på smag og bæredygtighed.

Du kan kun opleve foredragene mens de afholdes – De bliver ikke tilgængelige på nettet efterfølgende. Der er fri entré, du betaler kun et administrationsgebyr på 5 kr.

Foredragsserien arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet. Livestream+ på Kulturloft udbydes med støtte fra Syddjurs Komune.

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)