Med sit nye fuldlængde album “Opland” under armen træder sønderjyske Rikke Thomsen alene ind på scenen og inviterer publikum med ind i sit hjemstavnsunivers. På klingende sønderjysk tager hun lytteren i hånden og åbner dørene til det sted hvor hun er opvokset: Velkommen til Blans i Sønderjylland og til en både humoristisk og dybt alvorlig fortælling om en opvækst med store drømme, svigt, venskab, udlængsel, afsavn og musik. “Opland” er Rikke Thomsens musikalske og digteriske værk om det sted, der har farvet hende menneskeligt, eksistentielt og følelsesmæssigt, og publikum kommer med helt ud i oplandet – et sted de fleste bare kører forbi og aldrig skænker en tanke.

Med glimt i øjet, ærlighed og nærvær, og akkompagneret af sit stærke guitarspil, leverer Rikke albummets sange med autentisk folk-lyd. Dermed får publikum en unik mulighed for at høre sange som “Vausen”, “Ballebrovej 2” og “Hunge Hjerte” skåret helt ind til benet, præcis som de blev skrevet.

Rikke Thomsen har for alvor fået vind i sejlene med sin sangskrivning på klingende sønderjysk. I april 2019 bragede hun gennem lydmuren på sin egen stille facon. Alene med sin guitar sang hun om ikke at høre til, om udlængsel og om hjemve, og siden er det gået stærkt for sønderjyden. Efter udgivelsen af “Omve’n Hjemve” modtog 28-årige Rikke Thomsen Modersmål Prisen 2019 for sin indsats for den sønderjyske dialekt – tilmed som den yngste modtager nogensinde.

I 2021 blev Rikke nomineret til Årets Nye Danske Navn ved GAFFA Prisen og med single-udgivelserne fra “Opland” har hun opnået flot airplay på både DRP4 og DRP5. Rikkes store koncertaktivitet har resulteret i flotte turneer med udsolgte koncerter over hele landet.

mere kultur
24.02.24
MGP 24 – FEST
For børn!
Gratis
27.02.24
Jagten på den perfekte vejrudsigt
VidenSkabet /livestream-foredrag
Gratis
07.03.24
Ruben og Jakob tester
Comedy
120 DKK (Medlem: 120 DKK)