FlamencoTeatret byder velkommen til en særlig oplevelse med den danske sangskat i nye farver, med et heftigt strejf af Sydspansk temperament. Koncerten er et spændende musikalsk møde mellem sanger Rasmus Dissing, flamencodanser Kirstine Hastrup, og guitarist Nikolaj Rosengreen. Det tværkunstneriske møde mellem spansk kultur og danske kunstnere er et eksempel på hvordan det kulturelle møde kan fremelske det bedste i vores egen kultur.

Rasmus Dissing – søn af Povl Dissing – bærer en stor arv i den danske sangskat. Ved at lade den danske sang møde flamencoen finder han, med stor respekt for begge traditioner, sine egne horisonter og sætter med nye fortolkninger sit eget personlige præg på kendte danske sange.

Kirstine Hastrup er Flamencodanser og har boet en stor del af sit liv i Spanien. Hun er uddannet af Spaniens bedste dansere, som hun selv har optrådt med i store projekter kombineret med danske musikere. I 2017 grundlagde hun Kriatura – Spaniens første flamenco-festival for børn, og i marts 2020 blev hun officielt blev udnævnt til “Flamenco-ambassadør” i den sydspanske by Jerez de la Frontera  – flamencoens og sherryens hjemby.

Nikolaj Rosengreen, guitarist og Reumert-vindende komponist, er opvokset i Vestjylland og har optrådt i et hav af sammenhænge og komponeret musik til film, TV, teater og dans. Han har rejst og arbejdet med kunstnere i Afrika, Mellemøsten, Spanien og Norden, og fusioneret og udgivet musik fra sine kulturelle møder.

Koncerten Rasmus Dissing og Flamenco bliver et stemningsfuldt møde mellem nord og syd, hvor den danske sangskat af højskolesange, Benny Andersen, Sebastian og Carl Nielsen kan opleves i nye festlige farver. Koncertsamarbejdet er blevet til som en del af den internationale fejring af 10-års jubilæet for optagelsen af flamencokulturen på UNESCOs liste over verdenskulturarv.

Medvirkende:
Sanger: Rasmus Dissing
Guitarist: Nikolaj Rosengreen
Flamencodanser: Kirstine Hastrup

mere kultur
24.02.24
MGP 24 – FEST
For børn!
Gratis
27.02.24
Jagten på den perfekte vejrudsigt
VidenSkabet /livestream-foredrag
Gratis
07.03.24
Ruben og Jakob tester
Comedy
120 DKK (Medlem: 120 DKK)