KONCERT MED VIN OG SMÅ TAPAS

Oplev fremtidens spanske flamencostjerner på Kulturloft. Direkte fra Jerez de la Frontera i Andalusien – byen som kaldes flamencoens vugge, og som er verdensberømt for sine vine – præsenterer Kulturloftet denne mandag nogle af de unge flamencotalenter som helt sikkert vil skrive flamencohistorie i fremtiden.

Denne aften kan du opleve flamencokulturen i sin mest autentiske og medrivende form og få en unik mulighed for at komme helt under huden på det mest autentiske Andalusien. Jerez de la Frontera er byen om hvilken man siger, at den har den mest levende og folkeligt forankrede kultur i vores del af verden.

Her i flamencoens vugge lever flamencoen som det højeste kunstneriske udtryk på de store teatre såvel som på gader og stræder og i hjemmene. Som en særlig del af koncerten vil du smage vinene fra Jerez – der er kendt som musikalske! På grund af det ældgamle broderskab mellem de noble vine og flamencoen siger man i Jerez, at man kan høre vinen synge og smage på flamencoen. Derfor serveres der til koncerten smagsprøver på de berømte vine og små delikatesser fra det sydlige Andalusien.

Vi får også besøg af medlemmer fra en af Andalusiens mest berømte flamencopeñaer (intime flamencoklubber), nemlig fra peñaen “Tio Jose de Paula” i Jerez. Så alle sejl er sat for at omskabe Kulturloft til en autentisk flamenco-peña og give publikum en oplevelse, som selv i Spanien er næsten umulig at komme i nærheden af.

Koncerten er en del af et større dansk/spansk samarbejde i forbindelse med den sydspanske by Jerez de la Fronteras kandidatur til at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2031.

Bag arrangementet står Flamenco Teatret og Flamencoglobe ved Kirstine Hastrup som, på trods af sit danske ophav, i 2020 fik den ærefulde og officielle titel som flamencoambassadør af Jerez de la Frontera. Kirstine Hastrup vil undervejs fortælle om Jerez og om flamencokulturen.

Vine og smagsprøver er udvalgt og præsenteres af Thorbjørn Carl Hjalager der kender Jerez’ kulinariske hemmeligheder som få andre.

Koncerten er også en del af projektet Venskaber uden grænser – Kriatura og Pop-up Højskolen – og er støttet af Region Midtjyllands kulturpulje.

Entré-prisen er inklusive smagsprøver på vin og delikatesser (unge under 18 år kan købe ungdomsbillet, som i stedet for vin inkluderer spansk sommerdrik).

MEDVIRKENDE
Marcos de Silvia, guitarist
Daniela Blanco Muñoz, flamencodanser
Lola Blanco Muñoz, flamencodanser
Ana Lucía Aliaño Bascon, flamencosanger
Jose Luis Aliño Castro, Peña Tio Jose de Paula
Maria del Carmen Bascón Peinado, Peña Tio Jose de Paula
Carmen Galán Bascón Bascón, Peña Tio Jose de Paula
​Kirstine Hastrup, Flamencoambassadør

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
23.08.24
Savage Rose
Friluftskoncert
375 DKK (Medlem: 375 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)