Morten Schantz har turneret i hele verden siden sit gennembrud med JazzKamikaze i 2005 og har høstet stor international anerkendelse med såvel sine soloprojekter som med sin faste trio gennem 15 år. I trioen, i selskab med to af dansk jazz’ fineste musikere, Janus Templeton på trommer og Morten Ankarfeldt på kontrabas, har Schantz været i stand til at udvikle en helt særegen lyd. Dette har bragt Morten Schantz Trio langt ud over Danmarks grænser med turnéer i både Afrika, Sydamerika, Nordamerika og i Europa.

Trioen udgiver i efteråret 2022 en helt ny plade med titlen ’Passenger’. Albummet emmer af Schantz’ kompositoriske evne til at sammensmelte forskellige genrer og nedbryde de begrænsede betegnelser. Det er musik med mange lag at dykke ned i, men med en umiddelbarhed, som inviterer lytteren indenfor ved første møde – eller, måske snarere: Inviterer lytteren med på opdagelse. En koncertoplevelse med Morten Schantz Trio er som at være passager rundt i eventyrlige afkroge af verden, hvor trioen leder sit publikum igennem bjerglandskaber i Himalaya, over fjerne sydlige himmelstrøg og ud til Stillehavets hemmelige kyster.

Morten Schantz Trio har tidligere udgivet to plader, som blandt andet har kastet DMA Jazz-nomineringer af sig, herunder Årets Komponist for udgivelsen ’Unicorn’. Begge plader er stadig flittigt spillet på DR’s P8 Jazz.

BESÆTNING:
Morten Schantz: piano, Morten Ankarfeldt: kontrabas, Janus Templeton: trommer

PRESSEN SKREV:
“… telepatisk sammenspil– løfter gruppen op i helt exceptionelle højder … en gruppe, der virkelig skiller sig ud” JAZZWISE (UK)

“Dansk jazz har med Morten Schantz fået et navn af international klasse” POLITIKEN (DK)

” Albummet er uhyre vellykket, formfuldendt og vedkommende”. GAFFA (DK)

“Schantz evner at skabe så spændende en dramaturgi, som ofte får musikken til at eksplodere og udfolde sig i melodiske hooks så grandiost, at de kunne gøre sig på et stadium. Godspeed er det tætteste, sofistikeret jazzfusion kommer på ren popmusik” ALL ABOUT JAZZ (US)

”Morten Schantz er et navn, vi kommer til at høre meget til på den europæiske jazz-scene i mange år frem” THE GUARDIAN (UK).

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)