Mike Andersen var 12 år, da han begyndte at spille guitar, teenager da han begyndte at skrive sange og spille guitar i forskellige bands og 22, da han dannede sit eget Mike Andersen Band. I dag er han 44 og måske på toppen af sin karriere – selvom han ikke ligner en, der har tænkt sig at sætte farten ned foreløbig.

Allerede som ung erkendte Mike at hans idoler – de store bluesguitarister og soulsangere – og deres musik som han elskede så højt, kom fra en tid længe før han selv blev født og fra en del af verden, hvor han ikke selv var vokset op. Netop denne erkendelse, kombineret med en indbygget nysgerrighed overfor hvad der foregår musikalsk i dag, fik Mike Andersen til at skabe sin egen lyd og stil.

I løbet af de seneste tyve år har Mike Andersen Band spillet mere end 1500 koncerter i tyve forskellige lande, herunder mere end 30 internationale festivaler, og Mike Andersen har haft æren af ​​at åbne for sin store helt, BB King, tre gange.

Efter at have fokuseret på det akustiske soloalbum One Million Miles og turneret som soloartist gennem hele 2019, er Mike Andersen nu tilbage med sit band. Raise Your Hand, bandets niende album i fuld længde, blev udgivet den 17. september 2021.

Raise Your Hand er mixet i NYC af den Grammy Award-vindende producer, Russell Elevado, som også mixede Mike Andersens gennembrudsalbum, ECHOES. For at fange lyden af ​​det tæt sammenspillede og berejste band, er albummet optaget live i studiet, kun ved brug af analogt udstyr og bånd, hvilket har givet optagelserne en særlig umiddelbarhed og autenticitet.

Mike Andersen Band vil i 2021/2022 turnere i Danmark, Norge, Tyskland og Sverige, og turnéer i Australien og USA er under planlægning.

MIKE ANDERSEN BAND:
Jens Kristian Dam – Trommer
Kristian Kold – Bas
Kristian Fogh – Keys/Vocals
Johannes Nørrelykke – Guitar/Vokal
Mike Andersen – Sang/Guitar

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)