Latin, cubansk og caribisk folk og jazz er én lang kærlighedshistorie om mødet mellem den spanske guitar og den afrikanske tromme. Fra Guaguancó, urmoderen til al cubansk musik, til stilarter som Danzón, Bossa Nova, Cumbia og ikke mindst Són, som med indflydelse fra amerikansk jazz i 1920’erne blev til den moderne Bolero, der siden nåede hele verden takket være legendariske Buena Vista Social Club.

Liga Latina er caribisk kulturarv indregistreret på skandinaviske nummerplader. Men trods musikernes nordiske rødder er musikken fuldblods latin. Liga Latina er en enestående konstellation af dedikerede skandinaviske musikere, samlet om lidenskaben for latin- cubansk og caribisk musik, som de dyrker på et internationalt, skyhøjt kunstnerisk niveau. Deres egne kompositioner såvel som deres fortolkninger af latin-traditionen udgør et energiladet spændingsfelt, hvor kreativitet og respekt for mestrene går hånd i hånd. Det har gjort dem til fast inventar på mange jazz- og verdensmusikfestivaler rundt om i verden. Liga Latina er i en liga for sig!

Liga Latinas frontmand er den internationalt anerkendte komponist og sangskriver Mike Hecchi på vokal, Cubansk trés og spansk guitar. På double bass Michell Boysen, konservatorieuddannet i Brazilien, hvor han har specialiseret sig i genrer indenfor latin-musikken. På percussion Bo ’BoJo’ Johansen (little Havana) uddannet på Instituto Superior del Arte i Havana og forfatter til flere bøger om cubanske rytmer. Pianisten Theo Hjorth er uddannet hos selveste César ’Pupy’ fra det legendariske Los Van Van in Cuba, og bandets trompetist, Rune Krogshede, har studeret i Brazilien og Cuba og turneret med det berømte cubanske orkester Chappottin Y sus Estrellas.

I grunden siger det formentlig allermest om Liga Latina, at gruppen indtil videre er mere kendt i latin-musiktraditionens hjemlande end i Danmark. Kenderne har for længst blåstemplet deres skandinaviske musikerkolleger – og med god grund.

’This is a European super group’ // A World in London, BBC Radio [UK]

’You need to hear Liga Latina for yourself, because a writer can only explain the genuineness and authenticity of its musicians and sound as musical magic’ ★★★★★ All About Jazz [US]

‘Ready for the world to follow the footsteps of legends’ ★★★★★ Strutter Magazine [NL]

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)