”Afrika, Korea og Danmark smelter sammen på genial debut” skrev Politikens anmelder Lucia Odoom, da hun gav fem hjerter til Ki!’s debutalbum The Boy from Haeundae Beach. Dansk-koreanske Ki! lader vidt forskellige musiktraditioner indgå i en smuk og overraskende symbiose. Hans musik er en rejse som forbinder både Vestafrika, Østafrika, Vietnam og Sydkorea med elementer af soul, hiphop og dansk psykedelisk rock.

Bag enmandsbandet Ki! står multiinstrumentalisten Christian Ki Dall, og på sit debutalbum ’The Boy from Haeundae Beach’ tegnede han i 2022 et komplekst musikalsk selvportræt. Ki! blander Motown, blues, etiopisk jazz, alternativ pop og koreanske toner i en musikalsk legering, der både føles som at rejse indad i følelserne og ud i den store verden. Albummet emmer af stor kærlighed til musik i alle mulige afskygninger, og af Ki!’s formidable evne til at skabe forbindelse imellem verdener, der føles meget langt fra hinanden.

Ud over sine soloproduktioner er Christian Ki Dall kendt for sit guitarspil i selskab med navne som Sterling Roswell fra Spaceman 3, The Telescopes, Death Valley Sleepers og mange andre, og som producer for blandt andre Sting-guitarist Rufus Miller, Dør nr. 13 og soulbandet D/troit, på Crunchy Frog-label.

The Boy From Haeundae Beach, Ki!s debut dobbelt-LP-album med 20 tracks, blev skabt over et par år, efterhånden som melodierne blev skrevet og indspillet ét nummer af gangen, mange som hyldester til nogle af hans yndlingskunstnere som Fela Kuti, Sharon Jones, George Harrison, J Dilla, Link Wray. Albummets 20 meget forskelligartede tracks virker som en blanding af et mixtape og en rejsebeskrivelse: Lyd-versionen af noter kradset ned på bagsiden af falmede fotografier, blyantskitser og pressede blomster samlet i en godt slidt notesbog. Nogle er instrumentale, nogle har gæstevokalister. Nogle tracks er flygtige, korte stop på turen, andre føles som uger eller måneders ophold: Fra den melankolske franske soul og etiopiske jazz i ‘Je Suis Toujours Là (feat. Al Agami & Trine Jørck)’ til Fela Kuti-hyldesten ‘Abeokuta’ – sidstnævnte med guitarspil så adræt, at det kunne stjæle din tegnebog uden at du opdagede det – God rejse!

AFTERPARTY: DJ Asger Behncke
Med en omfattende pladesamling, som huser alt fra Amerikansk new wave til Brasiliansk hip hop, afspejler Asger Behnckes DJ sets en interesse for stemninger snarere end snævre genrebetegnelser. Hans passion ligger i uopdaget og underbelyst musik, på tværs af tid og oprindelsessted, men udgangspunktet har altid været dansabel musik – disco, boogie, house.

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)