Skulptør, installationskunstner og fotograf Karolin Schwab, Tyskland, vil fra december 2019 til og med marts 2020 bebo en af de fire kunstnerboliger i Maltfabrikkens Villa Lundberg, som danner rammen om residency-projektet MALT AIR. I sin første artist talk på Maltfabrikkens Kulturloft vil Karolin fortælle om de tanker og processer, der leder op til et værk og om, hvordan hendes arbejde forløber.

Gennem brugen af minimalistiske installationer og skulpturer placeret udendørs arbejder Karolin Schwab med at gøre mennesker bevidste om lys, vind, materiale, rum og farver i deres umiddelbare omgivelser, og de følelser og spørgsmål, der opstår i mødet mellem mennesket og naturen. Karolin Schwab er uddannet fra universiteter i London og Berlin, og hun har tidligere haft ophold i kunstnerresidenser i blandt andet Kina, Schweiz og USA, hvor hun har lavet kunstprojekter inspireret af de forskelligartede omgivelser i de respektive miljøer. Karolin er begejstret for Ebeltofts naturskønne beliggenhed ved vigen og ser mange muligheder for at inkorporere havet i sin kunst. Visionen er at forbinde mennesket og naturen og derigennem skabe en forbindelse mellem menneskets indre og de ydre, omkringliggende landskaber. Karolin forklarer at: “Jeg ser mine værker som linser eller forstørrelsesglas, der får beskueren til at se langt ud for at finde en del af deres indre selv.”

Kunsten i øjenhøjde

Maltfabrikkens kunstnerboliger har siden sommeren 2019 dannet ramme for MALT AIR – et kreativt, internationalt miljø for arbejdende kunstnere på firemåneders ophold i Ebeltoft. AIR står for Artist In Residence, den officielle betegnelse for det at kunstnere i en given periode bor og arbejder i et fremmed miljø, hvor de skal finde nye inspiration og nye kontakter.
”Det er dog ikke kun kunstneren, som tager noget nyt med hjem”, udtaler projektleder for MALT AIR Vibeke Wang. ”Det er et gensidigt inspirerende udvekslingsprogram, hvor kunstnerne også giver positive forstyrrelser tilbage til lokalområdet. Og med denne første officielle artist talk på Maltfabrikken indleder vi forhåbentlig en lang række af spændende arrangementer, hvor alle har mulighed for at møde kunsten og ikke mindst kunstneren i øjenhøjde. Det glæder vi os rigtig meget til at åbne op for.”

Om MALT AIR

MALT AIR er støttet af Statens Kunstfond og drives som et samarbejde mellem Maltfabrikken, Statens Værksteder for Kunst i København og Kunsthal Aarhus.

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
23.08.24
Savage Rose
Friluftskoncert
375 DKK (Medlem: 375 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)