Kalaha + DJ Djursland = en helaftensoplevelse på dansegulvet

KALAHA

”Kalaha skaber en festlig mosaik af det bedste fra alle verdner” – Louise Rosengreen, Information

Kalaha er kendt for at sætte ild i dansegulvet og bringe publikum i trance. Som lytter er du det ene øjeblik på hæsblæsende biljagt igennem bazaren i Istanbul, og i det næste svæver du i rummets kosmiske evighed, for derefter at lande i en støvet landsby i Mali. Udover at være et ekstremt medrivende og højenergisk live-band, er Kalaha kendt for at være evigt udforskende i deres søgen efter musikalske grænseområder og geografiske spektre.

Elementer fra alt fra syre-rock og improviseret jazz til anatolsk funk og acid techno har været en del af Kalaha’s udtryk siden starten i 2013 og har været med til at sikre dem blandt andet en Danish Music Award, en Carl Prisen samt adskillige nomineringer. Bestående af trommehelten Emil de Waal, Jens ‘Rumpistol’ Christiansen, Niclas Knudsen (Ibrahim Electric) og Anders Stig Møller(bl.a. Turboweekend & Dizzy Mizz Lizzy) har Kalaha formået at skabe et helt unikt univers et sted mellem roots, jazz og elektronisk, og har med Hilal Kaya på vokal desuden fået godt fat i det tyrkiske publikum.

Kalaha udgav i 2021 ‘Mystafa’, der ligeledes kom omkring et væld af genrer som brasiliansk samba, tyrkisk 70’er musik, afrikansk highlife og ørkenblues, samt nordiske fornemmelser på sange med gæsteindslag fra psych-rock kongen Uffe Lorenzen og folk-sangeren Hjalte Ross. I august 2022 udkom bandets 5. album ”Tutku” som blev til i samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra og Hilal Kaya.

DJ DJURSLAND
DJ Djursland ​(She/Her) væver multikulturelle musikhistorier på tværs af genrer. Hun spiller og promoverer down/mid/up tempo organisk-elektroniske fusioner med inspiration fra kulturer rundt omkring i verden. Måske kender du hende under hendes tidligere alias Ungeolde… nu kan du springe på, når DJ DJURSLAND inviterer ombord på sit flyvende tæppe.

10. marts på Kulturloft bliver en forrygende aften med dansabel jazzet, elektronisk verdensmusik, roots og rejser på tværs af genrer. Der er udsigt til ’forlænget spilletid’, formentlig til omkring midnat.

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)