Den amerikanske sangerinde Indra Rios-Moore er uden tvivl en af de stærkeste jazzfortolkere, vi har haft i Danmark. Med fire albums, en Danish Music Award og en Amerikansk Grammy-nominering i bagagen, samt to nye album på vej, drager Indra på landevejen i 2021.

Historiefortællingen er i højsæde hos Indra Rios-More, som sammen med Benjamin Trærup, Thomas Sejthen, Søren Bigum og Anders Vestergaard leverer en koncertoplevelse i international topklasse.

Repertoiret indeholder både egne sange og nye personlige fortolkninger af så forskellige kunstnere som David Bowie, Pink Floyd, Steely Dan, den svenske elektropopsanger Robyn, Johnny Nash, den klassiske komponist Claus Oberman, Duke Ellington og brødrene Gershwin.

Hvor sammensat ovennævnte repertoire end kan lyde, smelter alt sammen i en skøn og overbevisende helhed i hænderne på Indra og band. Indra har stærke rødder i den amerikanske musik med kraftig inspiration fra både soul, gospel, blues, R&B, americana, jazz og roots, men har sammen med sit band fundet ind til en lyd og et samspil, somer ganske unikt.

Indra Rios-Moore har udgivet to albums på det legendariske amerikanske pladeselskab Universal (Impulse! & Verve Records) og høstet internationale roser fra både anmeldere og publikum.

Albummet Heartland (2015), blev af London Sunday Times og The London Telegraph udnævnt til et af årets bedste jazzalbum. Singlen “Little Black Train” blev nr. 1 på iTunes jazz charts i Frankrig, Tyskland og Danmark, og Franske Telerama gav Indra Rios-Moore tilnavnet ”Jazz’ens himmelske stemme”.

Om albummet Carry My Heart (2018) skrev den danske anmelder Niels Overgård: ”Det er musik der taler til hjertet. Der rækkes ud og det er svært ikke at tage i mod (…) Oven på det hele er Indra, der stråler mere end nogensinde”.

Om Carry My Heart fortæller Indra selv, at albummet er direkte inspireret af hendes møde med en venlig fremmed efter det amerikanske præsidentvalg i 2016. En ældre sort mand, der bemærkede hendes modløshed, omfavnede hende omsorgsfuldt og sagde: “Vi bliver okay, vi har været igennem det, der er værre”. Efter mødet med denne indfødte New Yorker blev et øjeblik af kynisme transformeret til empati og kærlighed – en følelse Indra vendte tilbage til gentagne gange, da hun skrev, udvalgte og indspillede sine nye sange.

Med Indra Rios-Moore og hendes fremragende band er der lagt op til en koncert fuld af følelser, harmoni og iørefaldende jazz.

Line up :

Indra Rios Moore, vokal
Benjamin Trærup, sax
Søren Bigum, guitar
Thomas Sejthen, bas
Anders Vestergaard, trommer

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)