“Hvalfugl er noget af det smukkeste der sket for dansk jazz i mange år”.
– Niels Overgård, Jazznyt

Hvalfugl har i de seneste år gjort sig bemærket på den danske jazzscene som et nyt og originalt bud på den slags musik, der ligger dybt forankret i os alle sammen. Skandinavisk jazz. Nordisk folk- jazz. Moderne folkemusik. Mange forskellige betegnelser har været hentet frem i forsøg på at beskrive Hvalfugls musik. Med det nye tredje album står det klart, at Hvalfugl eksisterer i sit helt eget univers. Det er instrumentalmusik med lyriske melodier i atmosfæriske stemninger. Det er legende og samtidig højtideligt, smukt og melankolsk.

Den aarhusianske trio tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzens klang. Der en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i Hvalfugls bud på jazzet folkemusik til vores tid, og med deres legende sammenspil bliver man elegant sendt i retning af både lyse nordiske nætter og efterårsglød i trækronerne.

”…et af de absolut mest spændende navne på den danske jazzhimmel lige nu”
David A. Dyrholm Nielsen, Politiken

“…man har vitterligt ikke svært ved at føle sig hensat til et bølgende dansk landskab udsat for et mildt vejrlig, når man lader sig føre med ind i musikkens natur i selskab med trioen.”
Kim Skotte, Politiken

Besætning:
Jeppe Lavsen, guitar
Jonathan Fjord Bredholt, piano, harmonium
Anders Juel Bomholt, kontrabas

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)