Ljunggreen og de Waal har spillet sammen i 22 år. De har spillet med alt og alle og på alle slags scener i hele verden. De har spillet alt fra dansktop-hits over tv-shows til improviserede støjkoncerter i Kina. Sammen har de spillet med blandt andre Kim Larsen, Povl Dissing, Band of Horses, Tim Christensen, Lars H.U.G., Rugsted & Kreutzfeldt, Allan Olsen… ja, faktisk er listen så lang, at det formentlig er hurtigere at nævne de danske musikere, som de to herrer ikke har spillet med!

Som duo udgav de deres første album i 2018 – og indkasserede en DMA-nominering. I 2020 fulgte næste album, Måne, indspillet live uden overdubs og mixet i New York af Andy Green, kendt for sit samarbejde med Velvet Underground og John Cale.

Ljunggreen og de Waal har altid haft integritet og nysgerrighed som en altafgørende faktor, og deres stil er et intuitivt genremix som favner alt fra avantgarde til easy-listening og fra etno over elektronica til ren, kantet vildskab. Eksperimenterende, men aldrig utilgængeligt.

Emil de Waal udtaler:
“Første gang jeg spillede med Gustaf i 1998, kom han med guitar, keyboards, lapsteel og trompet. Ret blæret, tænkte jeg. Hvad jeg ikke vidste var, at han startede ud på violin som barn og iøvrigt lige var startet på Rytmekons i København på saxofofon…. Gustaf er en fuldstændig overdrevet vild musiker! Han kan tage ethvert instrumentt frem og på ingen tid finde ind til kernen af, hvordan man spiller på det… Måske lige med undtagelse af trommer, hvilket er mit held ;-)”

Gustaf Ljunggren fortæller:
“Da jeg begyndte at spille sammen med Emil (første gang i Lille Vega, januar 1998), blev jeg hurtigt afhængig af hans selskab, både på og ved siden af scenen. Det har haft en enorm betydning for mig, at Emil dengang præsenterede mig for alle han kendte og at han anbefalede mig til højre og venstre, så jeg kom ud i nogle meget udfordrende og udviklende opgaver rundt omkring i det danske musikmiljø. Emil og jeg er meget ens og meget forskellige på samme tid; som musikere og mennesker er vi med til at komplettere hinanden. Vi sætter begge pris på enestående øjeblikke, store og små ting vi kan komme til at huske i lang tid. Og vi er langt fra færdige med alt det vi skal sammen!”

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)