DOBBELTKONCERT

Her er gaven til jazz-elskeren, der ikke kan få nok: en aften med to af de mest spændende nyere navne på den danske jazzscene.

CAKTUS
Caktus’ musik befinder sig imellem det skrøbelige og det stærke – det smukke og det voldsomme – kammermusik og grooves. Caktus er tæt på at være en dobbelttrio, med to basser og to saxer, og med denne samklang og spejling er det oplagt at også temaer spejles, vendes, vrides og udfordres. Deres debut-plade ’Under Solen’ udkom på Barefoot Records i september 2020 og har fået mange roser med på vejen, bl.a. en Steppeulvs nominering som ’Årets Komponist’, og en plads på både Passive/Aggressive’s og Dagbladet Information’s årsliste over de 20 bedste danske udgivelser i 2020.

Det er den akustiske lyd der er i fokus og lysten til eksperimentere og improvisere ind og ud af de ellers stramme kompositioner. Bandet udspringer fra Aarhus fra et udpræget bandmiljø på tværs af genrer hvor de kendes fra bands som ”Yune”, ”Køs”, ”The New Family”, ”Bear With Me”, ”Narcosatanicos”, ”Josiah Konder”, og ”I Just Came From the Moon”.

Besætning
Maria Dybbroe: altsax
Zeki Jindyl: altsax
Thorbjørn Kaas: cello, kontrabas,
Frederik Hagner: kontrabas
Tobias Andreassen: trommer

KLOKKE
KLOKKE blev dannet i 2017 af trompetisten Jeppe Hjøllund og nogle af hans bedste medspillere på den unge århusianske jazzscene. Med et afsæt i 60’ernes free jazz og en traditionel kvintet-besætning er der kendte referencer nok at gøre brug af, og lige så mange måder af trodse publikums forventninger. For Klokke handler det om at undersøge nye måder at bruge den klassiske instrumentering på, og at se om der findes uudforsket territorium indenfor den akustiske jazzlyd. Derfor hente de inspiration fra mange forskellige egne af det musikalske landskab, og både post-rock, kontemporær klassisk og nordisk folkemusik finder vej ind i kompositionerne og de improviserede forløb. På den måde lyder musikken både velkendt og frisk.

Besætning
Jeppe Hjøllund: trompet og komposition
Zeki Jindyl: altsax
Frederik Hagner: kontrabas
Daniel Robinson: klaver
Johannes Berg: trommer

mere kultur
27.02.24
Jagten på den perfekte vejrudsigt
VidenSkabet /livestream-foredrag
Gratis
07.03.24
Ruben og Jakob tester
Comedy
120 DKK (Medlem: 120 DKK)
09.03.24
Indra Rios-Moore
Virtuos vokaljazz
195 DKK (Medlem: 150 DKK)