Brimheim er et af tidens mest markante stjerneskud på den alternative pop- og rockscene, i Danmark og internationalt. Under kunstnernavnet, der på færøsk betyder “de brydende bølgers hjem”, har dansk/færøske Helena Rebensdorff på rekordtid etableret sig som en uundgåelig og toneangivende sort diamant, senest med det spritnye album Ratking – udgivet 22. marts 2024.

Evigt grænsesøgende og umulig at sætte i bås, udforsker og udleverer Brimheim sindets mest intime afkroge og uforsonlige dybder. Det sårbare og hjerteskærende veksler med det brutale og storladne i kontrastfyldte og detaljerige produktioner der, ligesom lyrikken, udfordrer de gængse genre-båse.

Siden ep’en Myself Misspelled (2020) og ikke mindst debutalbummet can’t hate myself into a different shape (2022), har Brimheim høstet et hav af lovprisninger blandt kritikere herhjemme såvel som internationalt. Senest har albummet Ratking (2024) høstet fem stjerner i Gaffa og fået prædikatet ”et mesterværk” i Bands of Tomorrow. Fire Faroese Music Awards, Carl Prisen som “Årets Talent” i 2022, en nominering som “Årets Håb” ved Steppeulven i 2021, “P3’s uundgåelige” og meget andet har banet vejen for en dansk succes, der har bredt sig til udlandet med optrædener på internationalt anerkendte festivaler og platforme som By:Larm, The Great Escape, Eurosonic, Reeperbahn Festival, Iceland Airwaves og KEXP. Det er derfor ikke uden stolthed at vi nu kan præsentere Brimheim på Kulturlofts intime koncertscene.

SUPPORT: døtre

døtre laver vokalbaseret, voluminøs, elektronisk artpop, som afsøger forskellige afkroge af femininitet. Det lyriske rum er ærligt og teatralsk, og giver plads til både omfavnelse og smålighed.

Gennem samarbejder med andre kunstnere, som fortolker musikken gennem fx kostumer, scenografier eller koreografi får hver koncert et tværæstetisk og unikt udtryk. I 2024 vil døtre insistere på, at femininitet ikke kun er skrøbelig, yndig og indadvendt, men også rå, voldsom og grim.

døtre udgav deres debutsingle “follow” i april 2023, og EP’en “I’d Rather Stay Awake” i februar 2024.

døtre består i aftenens opstilling af Nynne Spangegaard Rasmussen, Sofie Herdorf Krøyer og Sophus Dræby, som sammen komponerer, arrangerer og producerer musikken. Samt, på kor: Mathilde Thrane, Didde Strand og Mathilde Rosengren.

NB: denne koncert giver mulighed for studierabat – se billetsalg.

Arrangeret med støtte fra Kulturring Østjylland

mere kultur
24.05.24
TWANG
Alternativ/American Folk
175 DKK (Medlem: 135 DKK)
01.06.24
Mike Andersen m. Band
Blues/americana
250 DKK (Medlem: 200 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)