Bjonko er en balkanbeat-kunstner som tager det bedste fra Balkan og det bedste fra Danmark og laver en uforglemmelig crossover. Han er født og opvokset i København, men kommer fra en familie af musikere fra byen Bitola i Makedonien.

Gennem mere end to årtier har Bjonko udviklet og leveret vilde og heftige Balkan Beats på klarinet og saxofon til den skandinaviske musikscene, en hybrid, som kombinerer den traditionelle folkemusik fra Balkan med nutidens mainstream-genrer. Med denne unikke lyd brager Bjonko igennem på de største danske musikfestivaler såsom SPOT festival, Northside og Smukfest, og hans indlevende optræden forklarer, at han vandt prisen som “Årets Danske World Live Navn” ved DMA World i 2015.

Bjonko deltager i forskellige konstellationer og samarbejder med bands og kunstnere fra mange forskellige genrer – lige fra avantgardeeksperimenter til sammensmeltning af hiphop og balkan. Bjonko har eksempelvis arbejdet med artister som Fallulah, Klamfyr, Jokeren, Jooks og Illusionisten.

Journalist ved musikmagasinet Gaffa, Ivan Rod, skrev: “Bjonko er Danmarks – måske Nordens – bedste komponist, arrangør og musiker indenfor balkanbeat og den form for crossover, der forbinder den traditionelle Balkanmusik med den moderne vestlige rock, pop og hiphop. Og den position befæster han i dén grad med sit nye album, Army of Believers. (…) Bjonko bringer endnu engang en omgang medrivende musik til torvs (…) Musik, som man bliver rørt af, og som man fysisk må blive en del af på dansegulvet.”

mere kultur
24.05.24
TWANG
Alternativ/American Folk
175 DKK (Medlem: 135 DKK)
01.06.24
Mike Andersen m. Band
Blues/americana
250 DKK (Medlem: 200 DKK)
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)