KONCERTEN ER UDSOLGT

NB: bliver du tilbudt billetter via Facebook, så vær på vagt overfor svindel – det er desværre ret udbredt for tiden.

Anne Linnet er ubestridt en af den danske musikscenes allerstørste og mest toneangivende artister gennem godt fire årtier. 17. februar 2024 kan du opleve hende på Kulturloft med sange fra en ny, stor udgivelse og fra hele hendes enorme bagkatalog.

Det lyder skørt, når man siger det i dag, men i en lang, lang årrække lå den nu yderst velkendte og elskede Anne Linnet-sang ’Forårsdag’ i en skrivebordsskuffe og bare ventede. Ventede på at finde sit rette hjem. Det samme gjorde sig gældende for de 50 ’SANGE TIL LIVET’, som Anne Linnet sidste efterår udgav på et firedobbelt album. Men nu er de endelig fløjet fra skuffen ud i verden.

Om sange som kan være længe undervejs fortæller Anne Linnet selv:

”Forårsdag’ skrev jeg, da jeg var ganske ung, og den lå i min skrivebordsskuffe i 18 år. Først lavede jeg Anne Linnet Band, som ikke føltes som det rette sted for sangen at bo, fordi Anne Linnet Band var fest og farver. Efterfølgende kom Marquis de Sade, og der syntes jeg heller ikke, den kunne bo. Det gik slet ikke. Så den lå ligesom bare der, men jeg havde det hele tiden i baghovedet, at jeg var glad for den sang. Og da jeg lavede albummet ’Jeg er jo lige her’, tænkte jeg endelig: Her kan den bo. Her er den i en sammenhæng, der er fin for den”.

Men ’Forårsdag’ er ikke den eneste sang, der har levet en stille tilværelse i en skrivebordsskuffe. Og i 2022 udgav Anne Linnet ikke bare et, men hele fire album under titlen ’SANGE TIL LIVET’ med 50 ’skuffesange’ fra de seneste 20 år, hvoraf nogle havde ligget og puttet sig i skuffen siden 2003, mens andre var skrevet for ganske nylig. Som med ’Forårsdag’ er det sange, der ikke har passet ind nogle steder.

”På et tidspunkt gik det op for mig, at der var nogle sange, der igen lå i den skuffe. Sidste år sendte jeg dem så ud i verden, de 50 små børn var blevet voksne og skulle ud i livet og klare sig selv”, fortæller Anne Linnet. Nogle af dem kan du glæde dig til at opleve på Kulturloft, hvor programmet både vil byde på nye sange og på nogle af dem, som ikke bare er fløjet ud i verden, men også ind i den danske kulturkanon.

Koncerten præsenteres i samarbejde med

 

mere kultur
24.05.24
TWANG
Alternativ/American Folk
175 DKK (Medlem: 135 DKK)
01.06.24
Mike Andersen m. Band
Blues/americana
250 DKK (Medlem: 200 DKK)
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)