Afenginn har udviklet sig til et af de mest fremtrædende, unikke og kompromisløse bands på den danske scene, siden de i 2002 dukkede op som et frækt og uregerligt barn. De har modtaget et hav af priser og udmærkelser og turnerer over det meste af kloden med deres originale og grænseløse musik. Afenginn ignorerer barriererne mellem klassisk og rytmisk musik og formår at skabe musik, der kombinerer enkle melodiske motiver med komplekse, matematiske strukturer for at skabe et emotionelt musikalsk rum.

Afenginn leverer en koncert, hvor de langsomt opbygger musikalske buer, der tager publikum med på en hypnotisk rejse i det musikalske univers fra deres seneste album ’Klingra’. Teksterne er færøske og er, præcis som musikken, komponeret ved brug af cykliske strukturer i varierende længde og størrelse.

De minimalistiske mønstre, der skaber en cyklisk fremdrift og en følelse af skrøbelighed under de smukke melodier, opvejes af store postrock bølger, som både er forførende og befriende. Disse symfoniske strukturer og det minutiøse arbejde med dynamik og momentum giver et musikalsk flow, der konstant overrasker. Alt dette viser den kæmpe kreative energi bandet magter at håndtere, hvilket har resulteret i stående ovationer over hele verden. Oplevelsen er berusende, følelsesmæssig, melankolsk og alligevel opløftende, med et strejf af lys ude i horisonten.

Afenginn har bl.a modtaget 8 Danish Music Awards, 2 Faroese Music Awards, Carl Prisen, Dansk Musiker Forbunds Live Pris og Kunstrådets Ung Elite satsning.

Line up:
Dánjal á Neystabø – piano, vokal
Kim Rafael Nyberg – piano, vokal, Moog bas, mandolin
Niels Skovmand – violin
Margrete Björklund – pedal steel guitar
Ulrik Brohuus – trommer
Romans Komars – lyddesign, trompet

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)