Anne Hytta – hardingfele
Stian Omenås – trompet/perkusjon
Are Lothe Kolbeinsen – gitarer
Ulrik Ibsen Thorsrud – slagverk/sag

Folkemusik møder samtidsmusik: Dette band er et samarbejdsprojekt mellem trioen Parallax og felespilleren Anne Hytta. Parallax kommer fra det norske impro- og samtidsmusikmiljø, og har de sidste 10 år turneret verden over med sin egenartede og lydhøre musik. Anne Hytta er dypt forankret i den norske folkemusiktradition; en strålende musiker med stor åbenhed for andre udryk, og en markant egen stemme på sit instrument. Hun blev i 2018 kåret til Årets Folkemusiker i Norge, og har vundet flere store spillemandspriser.

Parallax+Hytta udgav i 2018 albumet “Skogen” på alle digitale platforme i 2018. Nu kommer den også i fysisk format, men som en dobbel-CD sammen med et liveoptagelse af samme materiale fra en performance i Emanuel Vigeland Mausoleum i Oslo.

Parallax+Hytta består altså af fire musikere som gerne udfordrer deres musikalske komfortzone. Selv om man kan sige at trioen Parallax beveger sig indenfor jazz-/samtidsmusik og at Anne Hytta er folkemusiker, er dette samarbejde ikke startet som et ønske om at fusionere stilarter, men mere om at mødes for at skape et unikt utryk som er et resultat af musikernes baggrund og referenser – her mødes akustisk og ambient, klange og støj, elektroakustisk og middelaldermusik. Selv om materialet orkesteret har udarbejdet siden 2015 spænder vidt, rent inspirationsmæssigt, har vi fundet et fokuseret og dynamisk ensembleudtryk som balancerer det lineære og melodibaserede med åbne og abstrakte lydlandskaber.

Mere information om projektet findes her:
www.parallax.no
www.annehytta.com

mere kultur
27.02.24
Jagten på den perfekte vejrudsigt
VidenSkabet /livestream-foredrag
Gratis
07.03.24
Ruben og Jakob tester
Comedy
120 DKK (Medlem: 120 DKK)
09.03.24
Indra Rios-Moore
Virtuos vokaljazz
195 DKK (Medlem: 150 DKK)