Moonjam

I Danmark er Moonjam for længst blevet en institution – et stykke dansk kultur med internationalt vingefang. Netop nu fejrer bandet sit største comeback til dato, så det er et Moonjam i topform, publikum kan glæde sig til at møde på Kulturloft.

Gennem tre årtier har Morten og Rasmus Kærså sat deres dybe spor i dansk pop og rock. Som musikalske katalysatorer har brødrene gennemsyret dansk sangskrivning, trends, hits og beats med deres passionerede og stærkt engagerede tilstedeværelse på pophimlen over Danmark. Storebror Morten lagde ud med det legendariske band Sneakers i begyndelsen af 80-erne, og bare fire år efter fulgte Rasmus trop med Danseorkestret, der skød sig mod toppen af hitlisterne med en raketfart, som næppe er set siden.

Mod slutningen af 80’erne dannede Kærså-brødrene Moonjam – et orkester, som udover at levere ørehængere og imponerende CD-salgstal også havde en ekstraordinær indbygget vilje til at sætte præg på samtiden. Moonjam ville mere end bare at underholde. De var rede til at akkompagnere nedbrydningen af jerntæppet, et orkester der i det ene øjeblik kunne spille i ingenmandsland i verdens mest lukkede diktaturstat, Nordkorea, og i det næste sekund materialiserede sig i Nevadaørknen i USA med syngende rock mod atomvåben.

Moonjam blev voksne, og viste sig at være et musikfænomen med tidløs holdbarhed. Fra begyndelsen og op gennem 90’erne blev det til ti albums og en sound, der bare var og er umiskendeligt Moonjam!  Dansk rockmusik i særklasse – altid med international rækkevidde.

Selvom Moonjam lige fra begyndelsen har været et orkester, der ville bryde ydre grænser, har de altid formået at arbejde sig langt ind i sjælen på lytteren med en poetisk følsomhed, der er helt deres egen – ofte båret frem uden ord, af den karakteristiske saxofon, som i den grad har været med til at brande lyden af Moonjam.

Besætning:

Mikkel Nordsø, guitar
Henriette Krogh, trommer
Maibrit Olesen, vokal
Bobby Ricketts, sax
Rasmus Kærså bas/vocal
Morten Kærså, vokal/keys

mere kultur
20.06.24
Brimheim /support: døtre
Soft grunge - stående koncert
180 DKK (Medlem: 150 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)