En af Chicago’s største bluesstemmer, Jimmy Burns, gæster endnu engang Skandinavien på en større turne.

Med sine 77 år beviser Burns, at alder ikke behøver være nogen begrænsning. Han spiller og synger så godt som nogensinde, og har i løbet af 2019 og 2020 været på månedlange turneer i Sydamerika, Rusland, Georgien og Israel. I anledning af sit nye anmelderroste album “The Chicago Sessions”, produceret af den danske producer og bassist, Laust ‘Krudtmejer’ Nielsen, kommer Jimmy Burns nu til Skandinavien.

Jimmy Burns har sine rødder i Delta Blues og Soul, og hans historie er interessant som få. Han lavede sin første pladeindspilning i 1959 og har lige siden været en del af Chicagos musikscene, hvor han har været omkring alle legenderne fra Chicago-bluesens storhedstid og været førstehåndsvidne til byens rivende udvikling.

Op gennem 60’erne gjorde Jimmy Burns sig primært som soulsanger, indtil han i 70’erne valgte at prioritere familien. I midt-90’erne valgte han at genoptage sin professionelle musikkarriere, da han udgav sit første blues-album, ”Night Time Again”, på det legendariske Delmark Records. Udgivelsen blev anerkendt med en række priser og nomineringer. Siden da har han turneret det meste af verden og udgivet yderligere 6 albums med en unik blanding af Chicago Blues og Delta Blues.

Med sig på turneen i Skandinavien har Burns et hold af nogle af Danmarks mest kompetente bluesmusikere, som også medvirkede på ”The Chicago Sessions”, og som alle tidligere har turneret med ham i Europa.

Besætning:
Jimmy Burns – vokal/guitar
Morten Lunn – guitar/vokal
Laust ‘Krudtmejer’ Nielsen – bas
Thomas Crawfurd – trommer

mere kultur
23.08.24
Savage Rose
Friluftskoncert
375 DKK (Medlem: 375 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)