VidenSkabet præsenterer:
Offentlige Foredrag i Naturvidenskab, livestreamet fra Aarhus Universitet.

I din smartphone i lommen og din bærbare computer ligger resultaterne af mange års datalogisk forskning. Men hvordan forsker man i datalogi? Hør om teknologiens udvikling og forskningen i bl.a. data, algoritmer og brugergrænseflader der gavner os alle.
Ved professorerne i datalogi Kasper Green Larsen og Kaj Grønbæk, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

Kasper Green Larsen er uddannet i datalogi ved Aarhus Universitet (AU) med en ph.d.-grad fra 2013 og blev professor på AU i 2022. Kasper’s forskning er indenfor teoretisk datalogi med særligt fokus på algoritmer, datastrukturer og machine learning. Disse områder handler kort sagt om at udvikle bedre og hurtigere metoder til at analysere og omdanne data til nyttig viden. Til dagligt er han leder af forskningsgruppen ”Algorithms, Data Structures and Foundations of Machine Learning”, samt medlem af Det Unge Akademi ved Videnskabernes Selskab.

Kaj Grønbæk er uddannet i matematik-datalogi fra Aarhus Universitet (AU) i 1988, har en ph.d.-grad i datalogi fra AU i 1991 og blev professor på AU i 1999. Kajs forskning falder indenfor området Human Computer Interaction (HCI). Han har bl.a. sammen med en kollega fra det legendarisk Xerox PARC leveret en række bidrag til udviklingen af hypertext/hypermedia – de principper, der også ligger bag World Wide Web, som blev udbredt i 90’erne.

Offentlige Foredrag i Naturvidenskab er et gratis tilbud* fra Aarhus Universitet, og præsenteres på Kulturloft i samarbejde med BMA bibliotek, museum arkiv.

*Vores billetsystem tager dog et gebyr på kr. 3,75 for billetreservation.

mere kultur
23.08.24
Savage Rose
Friluftskoncert
375 DKK (Medlem: 375 DKK)
07.09.24
Ibrahim Electric
Højenergisk supertrio
225 DKK (Medlem: 175 DKK)
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)