Basco er gået på opdagelse sammen med Jullie Hjetland i et mørkere, mere nordisk, og på én gang mere traditionelt og mere nutidigt materiale end nogensinde. Det har givet liv til nye sange i samarbejde med danske, svenske og norske forfattere, digtere og sangskrivere. Sangene er genfortællinger af traditionelle britiske og skandinaviske historier fra sagaer, legender og sange med monstre, varulve, helte og mord. Helt som man vil forvente.

Men der er tale om en voldeligere og mere passioneret verden. En verden hvor mænd kæmper for at finde balancen mellem deres faderlige omsorg, medfødte kærlighed og medmenneskelige instinkter, og den brutalitet og vold som deres overlevelse i denne verden kræver. Hvor kvinders lod i historien er at håndtere konsekvenserne af mandens (indre) kamp – og man undres: er varulven i historien bogstaveligt talt et monster, eller repræsenterer han den eneste måde, hvorigennem vores forfædre kunne formidle/fortælle historien om en knækket mand, som kun kender til vrede og vold, og for hvem ømhed blot er en halvt-glemt drøm? En mand som alle måske kendte? Historierne fortælles af snarrådige kvinder, fanget imellem disse skrækindjagende, fængende, brutale og tragiske mænd. Nogle heltinder undgår ikke katastrofen. Men nogle gange, gennem snilde, styrke og standhaftighed, så gør de.

Jullies stemme fanger perfekt ekstremerne af lys og mørke, som denne verden besidder, og Basco’s energisk og dynamiske arrangementer er det perfekte akkompagnement.

 

mere kultur
21.09.24
Die Herren
U2-TRIP - Stående koncert
250 DKK (Medlem: 200 DKK)
24.09.24
Spejlbilleder og molekyler
livestream-foredrag
Gratis
27.09.24
Doors Legacy
Hyldest til en musikalsk legende
225 DKK (Medlem: 185 DKK)